Kategóriák

A bizalmas adatok védelme szempontjából ma már nélkülözhetetlen, hogy az iratkezelésünk szerves része legyen az iratmegsemmisítés is. Gondoljon bele, mi minden történhet, ha egy régi önéletrajz vagy egy céges bankszámla kivonat adattolvajok kezébe kerül, mennyi személyes adattal élhetnek vissza.

Ha az iratmegsemmisítést eddig nem tartotta lényegesnek, elérkezett az idő, hogy változtasson ezen. Ha csak összegyűrjük és kidobjuk a papírt, a rajta lévő adatok azonnal újra láthatóak. Szemben a gondos iratmegsemmisítéssel. Ha iratmegsemmisítőt használunk, jelentősen csökken ennek a veszélye.
Egy felmérés szerint egyébként a hazai kis- és középvállalkozások fele rendelkezik csak iratmegsemmisítővel. A kidobott munkahelyi hulladék 25%-a tartalmaz bizalmas információkat, vagy személyi adatokat.

Az iratmegsemmisítő kiválasztásakor pedig elsősorban az ár alapján hozza meg döntését a beszerző azonban sok más szempontot is érdemes megfontolni. A beruházás sem jár túl nagy költségekkel és ez a költség eltörpül ahhoz képest, amekkora biztonsági kockázatot jelenthet a nem megfelelő dokumentumkezelés. Érdemes figyelmet fordítani a dokumentumok megsemmisítésére. Sokat veszíthet, ha illetéktelen kezekbe kerülnek a bizalmas anyagok. Elegendő, ha mindez pusztán egy alkalommal következik be.

Ma már nem csak papírt semmisíthetünk meg. Kaphatók olyan iratmegsemmisítők, amik például CD-k, DVD-k, hitelkártyák megsemmisítésére is alkalmasak. Továbbá vannak olyan iratmegsemmisítők melyek alkalmasak a gémkapocs vagy tűzőkapocs megsemmisítésére is.

Ha tudni szeretné, hogy Önnek milyen típusú iratmegsemmisítő a legjobb, kérem hívjon telefonon: +36209384324


H i r d e t é s
 
Honlap optimalizálás eredménycentrikus díjazással
Kérjen árajánlatot e-mailben: [email protected]
Vagy hívjon most! Tel.: +36 30 870 85 43

 

 

Nincs hozzászólási lehetőség!